SBCAK kerää vuosittain joukkueet tokon, rally-tokon ja agilityn suomenmestaruuskilpailuihin.

Tältä sivulta löydät hakuohjeet agilityn, rally-tokon ja tokon SM-joukkueeseen.


Hakuohjeet Rally-tokon SM-joukkueeseen:

SM-kisat järjestetään tänä vuonna Hyvinkäällä 16.-17.10.2021.

Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa: kaksi alemman luokan (ALO tai AVO) koiraa ja yksi ylemmän luokan (VOI tai MES) koira. Joukkueessa voi olla enintään viisi koiraa: kolme alokas- tai avoimen luokan ja kaksi voittaja- tai mestariluokan koiraa. Lisäksi voidaan valita yksi varakoira alokas- tai avoimeen luokkaan ja yksi varakoira voittaja- tai mestariluokkaan.

Ilmoittautumiset 12.9. mennessä: rally.sbcak(at)gmail.com

Ilmoitathan koiran ohjaajan tiedot sekä koiran tiedot (virallinen nimi, rotu, kutsumanimi, rek.nro, säkäkorkeus).

Yhdistys maksaa joukkueen osallistumismaksun.

Lisätietoja SM-kilpailuja koskien järjestäjän sivuilta.

 

SBCAK ry:n Rally-tokon SM-joukkueiden valintakriteerit:

Yleiset säännöt:

Koiran tulee olla puhdasrotuinen rekisteröity bordercollie tai kelpie ja ohjaajan SBCAK Ry:n jäsen. Koirakolla tulee olla vähintään yksi hyväksytty tulos luokasta, jossa kilpailee SM-kisoissa. Ohjaaja voi edustaa joukkuekilpailussa vain yhtä yhdistystä.

ALO ja AVO koirat:

Joukkueeseen valitaan kolme parhaat pisteet saavuttanutta ALO ja/tai AVO koirakkoa ja näiden lisäksi kaksi varakoirakkoa. Valinnassa huomioidaan koirakon paras pistemäärä luokasta, johon se aikoo osallistua SM-kisoissa. Jos pisteet menevät tasan, valinta suoritetaan arpomalla.

VOI ja MES koirat:

Joukkueeseen valitaan kaksi parhaat pisteet saavuttanutta VOI ja/tai MES koirakkoa ja näiden lisäksi yksi varakoirakko. Valinnassa huomioidaan VOI-luokan koirakon paras pistemäärä VOI-luokasta ja MES-luokan koirakon neljän parhaan tuloksen keskiarvo MES-luokasta. Jos pisteet menevät tasan, valinta suoritetaan arpomalla.


Hakuohjeet Agilityn SM-joukkueeseen:

Agility SM-kisat 2021 pidetään Turussa Veritas Stadionilla 27.- 29.8.2021

Karsintaratana hyppyrata ja finaaliratana agilityrata. Kilpailupäivä ilmoitetaan myöhemmin. Joukkuefinaaliin pääsee minimissään 5 kpl tai 20% joukkueista, kuitenkin enintään 10 parasta joukkuetta / kokoluokka karsintaradan perusteella.

SBCAK ry:n joukkueet valitaan säkäluokittain seuraavasti:

  • Ohjaajan on oltava SBCAK ry:n jäsen
  • Koiran tulee olla bordercollie tai australiankelpie
  • Sagin ranking tilanne 31.7. neljä parasta + varakoira, säkäluokittain
  • Koiralla on oltava virallinen mittaustodistus ja oikeus kisata 3 –luokassa
  • Ohjaajalla on oltava omasta lisenssiseurasta edustuksen siirtotodistus siinä vaiheessa, kun on valittu joukkueeseen

Jos täysiä joukkueita ei saada pikkumakseihin ja makseihin, muodostetaan ensijaisesti maksijoukkue rankingsijoituksen mukaisessa järjestyksessä.

Myös medeille muodotetaan joukkue, mikäli siihen on riittävästi koirakoita.

Hakemukset joukkueeseen agilitytoimikunnalle osoitteeseen: agility.sbcak(at)gmail.com

Hakemukseen: koiran virallinen nimi, rekisterinumero kutsumanimi, ohjaajan lisenssinumero ja yhteystiedot

Viimeinen hakupäivä ilmoitetaan myöhemmin.


Hakuohjeet Toko SM-joukkueeseen:

Tokon SM-kisoja ei järjestetä vuonna 2020 COVID-19 -tilanteen vuoksi.

Tokon SM-kilpailut järjestetään Paimiossa 3. - 4.8.2019. Yhdistys maksaa kilpailuihin yhden joukkueen osallistumismaksun.

Joukkue koostuu kahdesta alokas- ja kahdesta avoimenluokan koirakosta sekä kahdesta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan koirakosta. Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa, yksi alokasluokassa ja yksi avoimessa luokassa sekä yksi voittaja- tai erikoisvoittajaluokassa. Erikoisvoittajaluokkaan osallistuvalla koiralla tulee olla siihen osallistumisoikeus ennen SM-kokeen ilmoittautumisajan umpeutumista. Lisäksi jokaisella joukkueella on oikeus ilmoittaa yksi varakoira alokasluokkaan ja avoimeen luokkaan, sekä yksi varakoira voittaja- tai erikoisvoittajaluokkaan.

Tarkemmat tiedot kunkin luokan osallistumisoikeudesta luettavissa tapahtumasivulta: Toko SM 2019, Paimio

Ilmoittautumiset 25.6. mennessä: toko.sbcak(at)gmail.com

Ilmoitathan koiran ohjaajan tiedot sekä koiran tiedot (virallinen nimi, rotu, kutsumanimi, rek.nro, kilpailuluokka, säkäkorkeus).

 

SBCAK ry:n Tokon SM-joukkueiden valintakriteerit:

Yleiset säännöt:

Koiran tulee olla puhdasrotuinen rekisteröity bordercollie tai kelpie ja ohjaajan SBCAK Ry:n jäsen. Koirakon tulee täyttää omaa luokkaansa koskeva osallistumisoikeus joukkueen haun viimeisenä päivänä. Ohjaaja voi edustaa joukkuekilpailussa vain yhtä yhdistystä.

ALO ja AVO koirat:

Joukkueeseen valitaan kaksi parhaat pisteet saavuttanutta alokasluokan koiraa ja kaksi parhaat pisteet saavuttanutta avoimen luokan koiraa ja näiden lisäksi yksi varakoira kumpaankin luokkaan. Valinnassa huomioidaan koirakon paras tulos siinä luokassa johon se aikoo osallistua SM-kisoissa tai avoimen luokan koirakolla alokasluokan kolmen parhaan tuloksen keskiarvo. Tulos kilpailuluokasta on kuitenkin vertailussa arvokkaampi kuin alemman luokan parhaiden tulosten keskiarvo. Jos pisteet menevät tasan, valinta suoritetaan arpomalla.

VOI ja MES koirat:

Joukkueeseen valitaan kaksi parhaat pisteet saavuttanutta VOI ja/tai EVL koirakkoa ja näiden lisäksi yksi varakoirakko. Valinnassa huomioidaan VOI-luokan koirakon paras pistemäärä VOI-luokasta tai avoimen luokan kolmen parhaan tuloksen keskiarvo. Tulos kilpailuluokasta on kuitenkin vertailussa arvokkaampi kuin alemman luokan parhaiden tulosten keskiarvo. EVL-luokan koirakon valinnassa huomioidaan koirakon paras tulos EVL-luokasta SM-kisan EVL:n osallistumisoikeuden kriteerien mukaisesti. Maajoukkueen valintakokeesta saatu tulos on vertailussa arvokkaampi kuin tavallisesta kokeesta saatu tulos. Jos pisteet menevät tasan, valinta suoritetaan arpomalla.