Bordercolliella on kaikki värit sallittuja, mutta valkoinen ei saa olla vallitseva.

Enemmän kuvia bordercollien väreistä löytyy BC-Museumista.

Bordercollieen liittyvästä värigenetiikasta enemmän Bordercollien värigenetiikkasivustolla.

 

Musta

Mustalla koiralla on aina mustat kirsu, suupielet, silmäluomet, silmäripset ja anturat.
mustavalkoinen

Koiran pohjaväri on musta, ja sillä on valkoiset merkit. Merkit voivat olla hyvin niukat, tai koira voi olla lähes kokovalkoinen pienellä mustalla laikulla. Mustavalkoisella koiralla ei esiinny ruskeaa.

tricolour (mustavalkoinen + tan)

Koiran pohjaväri on musta, ja sillä on valkoiset sekä ruskeat tan-merkit. Tan-merkit ovat useinmiten silmien yllä, poskissa, rinnassa, raajoissa ja hännän alla. Jos koiralla esiintyy edes niukat tan-merkit, se on tricolour.

tricolour brindle (mustavalkoinen + tan + brindle)

Koiran pohjaväri on musta, ja sillä on valkoiset sekä ruskeat tan-merkit, joissa on mustaa raidoitusta. Raidoitus voi olla hyvin niukkaa tai epäselkeää. Jos koiralla kuitenkin menee selkeää mustaa raitaa keskellä ruskeaa tan-merkkiä, se on brindle.

soopeli (mustavalkoinen + soopeli)

Koiran pohjaväri on vaaleanruskea, ja sen karvankärjissä on mustaa. Koirassa on useinmiten tummempia alueita päälaella, lavoissa, selässä ja hännän päällä.

brindle (mustavalkoinen + soopeli + brindle)

Koiran pohjaväri on vaaleanruskea, ja sen karvankärjissä on mustaa. Koirassa on useinmiten tummempia alueita päälaella, lavoissa, selässä ja hännän päällä. Tämän lisäksi koira on kautaaltaan raidallinen.

Mustapohjaiset merlet

blue merle (mustavalkoinen + merle)

Koiran pohjaväri on harmaa, ja siinä on mustia läiskiä. Harmaan pohjan sävy voi vaihdella lähes valkoisesta hyvin tummaan harmaaseen, läiskät ovat aina mustat.

blue merle tricolour (mustavalkoinen + tan + merle)

Koiran pohjaväri on harmaa, ja siinä on mustia läiskiä sekä tan-merkit. Harmaan pohjan sävy voi vaihdella lähes valkoisesta hyvin tummaan harmaaseen, läiskät ovat aina mustat. Tan-merkit ovat useinmiten silmien yllä, poskissa, rinnassa, raajoissa ja hännän alla. Jos koiralla esiintyy edes niukat tan-merkit, se on tricolour.

soopelimerle (mustavalkoinen + soopeli + merle)

Koiran pohjaväri voi vaihdella likaisen harmaasta vaaleanruskeaan, ja siinä on läiskiä, joiden väri vaihtelee eri ruskeiden sävystä mustaan. Läiskät voivat olla myös äärimmäisen pieniä, eikä niitä välttämättä ole kuin vain muutama kappale.

 

Ruskea

Ruskealla koiralla on aina ruskeat kirsu, suupielet, silmäluomet, silmäripset ja anturat.
ruskeavalkoinen

Koiran pohjaväri on ruskea, ja sillä on valkoiset merkit. Merkit voivat olla hyvin niukat, tai koira voi olla lähes kokovalkoinen pienellä ruskealla laikulla. Ruskeavalkoisella koiralla ei esiinny vaalemman ruskeita tan-merkkejä.

ruskea tricolour / red tricolour (ruskeavalkoinen + tan)

Koiran pohjaväri on ruskea, ja sillä on valkoiset sekä vaaleanruskeat tan-merkit. Tan-merkit ovat useinmiten silmien yllä, poskissa, rinnassa, raajoissa ja hännän alla. Jos koiralla esiintyy edes niukat tan-merkit, se on tricolour.

ruskea tricolour brindle / red tricolour brindle (ruskeavalkoinen + tan + brindle)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri on ruskea, ja sillä on valkoiset sekä vaaleamman ruskeat tan-merkit, joissa on ruskeaa raidoitusta. Raidoitus voi olla hyvin niukkaa tai epäselkeää. Jos koiralla kuitenkin menee selkeää ruskeaa raitaa keskellä vaaleampaa tan-merkkiä, se on brindle.

ruskeasoopeli (ruskeavalkoinen + soopeli)

Koiran pohjaväri on vaaleanruskea, ja sen karvankärjissä on ruskeaa. Koirassa on useinmiten tummempia alueita päälaella, lavoissa, selässä ja hännän päällä.

ruskeabrindle (ruskeavalkoinen + soopeli + brindle)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri on vaaleanruskea, ja sen karvankärjissä on ruskeaa. Koirassa on useinmiten tummempia alueita päälaella, lavoissa, selässä ja hännän päällä. Tämän lisäksi koira on kautaaltaan raidallinen. Raidat eivät välttämättä näy kuin vain pikkupentuna.

Ruskeapohjaiset merlet

red merle (ruskeavalkoinen + merle)

Koiran pohjaväri on harmaanruskea, ja siinä on ruskeita läiskiä. Pohjan sävy voi vaihdella lähes valkoisesta hyvin tummaan, aina hiekan väristä punertavan kautta puhtaaseen harmaaseen. Läiskät ovat aina ruskeat.

red merle tricolour (ruskeavalkoinen + tan + merle)

Koiran pohjaväri on harmaanruskea, ja siinä on ruskeita läiskiä sekä vaaleanruskeat tan-merkit. Pohjan sävy voi vaihdella lähes valkoisesta hyvin tummaan, aina hiekan väristä punertavan kautta puhtaaseen harmaaseen. Läiskät ovat aina ruskeat. Tan-merkit ovat useinmiten silmien yllä, poskissa, rinnassa, raajoissa ja hännän alla. Jos koiralla esiintyy edes niukat tan-merkit, se on tricolour.

ruskeasoopelimerle (ruskeavalkoinen + soopeli + merle)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri voi vaihdella likaisen harmaasta vaaleanruskeaan, ja siinä on läiskiä, joiden väri vaihtelee eri ruskeiden sävyissä. Läiskät voivat olla myös äärimmäisen pieniä, eikä niitä välttämättä ole kuin vain muutama kappale.

 

Sininen

Sinisellä koiralla on aina harmaa kirsu, suupielet, silmäluomet, silmäripset ja anturat.
sinivalkoinen (mustavalkoinen + diluutio)

Koiran pohjaväri on harmaa, ja sillä on valkoiset merkit. Merkit voivat olla hyvin niukat, tai koira voi olla lähes kokovalkoinen pienellä harmaalla laikulla. Sinivalkoisella koiralla ei esiinny ruskeita tan-merkkejä.

sinitricolour (mustavalkoinen + diluutio + tan)

Koiran pohjaväri on harmaa, ja sillä on valkoiset sekä ruskeat tan-merkit. Tan-merkit ovat useinmiten silmien yllä, poskissa, rinnassa, raajoissa ja hännän alla. Jos koiralla esiintyy edes niukat tan-merkit, se on tricolour.

sinitricolour brindle (mustavalkoinen + diluutio + tan + brindle)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri on harmaa, ja sillä on valkoiset sekä ruskeat tan-merkit, joissa on harmaata raidoitusta. Raidoitus voi olla hyvin niukkaa tai epäselkeää. Jos koiralla kuitenkin menee selkeää harmaata raitaa keskellä tan-merkkiä, se on brindle.

sinisoopeli (mustavalkoinen + diluutio + soopeli)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri on vaaleanruskea, ja sen karvankärjissä on harmaata. Koirassa on useinmiten tummempia alueita päälaella, lavoissa, selässä ja hännän päällä.

sinibrindle (mustavalkoinen + diluutio + soopeli + brindle)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri on vaaleanruskea, ja sen karvankärjissä on harmaata. Koirassa on useinmiten tummempia alueita päälaella, lavoissa, selässä ja hännän päällä. Tämän lisäksi koira on kautaaltaan raidallinen. Raidat eivät välttämättä näy kuin vain pikkupentuna.

Sinipohjaiset merlet

slate merle (mustavalkoinen + diluutio + merle)

Ei kuvaa.

Koiran pohjaväri on harmaa, ja siinä on tummemman harmaita läiskiä. Harmaan pohjan sävy on varsin vaalea, läiskät ovat pohjaa tummemmat, muttei koskaan mustat.

slate merle tricolour (mustavalkoinen + diluutio + tan + merle)

Koiran pohjaväri on harmaa, ja siinä on tummemman harmaita läiskiä sekä ruskeat tan-merkit. Harmaan pohjan sävy on varsin vaalea, läiskät ovat pohjaa tummemmat, muttei koskaan mustat. Tan-merkit ovat useinmiten silmien yllä, poskissa, rinnassa, raajoissa ja hännän alla. Jos koiralla esiintyy edes niukat tan-merkit, se on tricolour.

sinisoopelimerle (mustavalkoinen + diluutio + soopeli + merle)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri voi vaihdella likaisen harmaasta vaaleanruskeaan, ja siinä on läiskiä, joiden väri vaihtelee harmaan eri sävyissä. Läiskät voivat olla myös äärimmäisen pieniä, eikä niitä välttämättä ole kuin vain muutama kappale.

 

Lila

Lilalla koiralla on aina ruskeanharmaat kirsu, suupielet, silmäluomet, silmäripset ja anturat.
lilavalkoinen (ruskeavalkoinen + diluutio)

Koiran pohjaväri on ruskeanharmaa, ja sillä on valkoiset merkit. Merkit voivat olla hyvin niukat, tai koira voi olla lähes kokovalkoinen pienellä ruskeanharmaalla laikulla. Lilavalkoisella koiralla ei esiinny ruskeita tan-merkkejä.

lilatricolour (ruskeavalkoinen + diluutio + tan)

Koiran pohjaväri on ruskeanharmaa, ja sillä on valkoiset sekä vaaleamman ruskeat tan-merkit. Tan-merkit ovat useinmiten silmien yllä, poskissa, rinnassa, raajoissa ja hännän alla. Jos koiralla esiintyy edes niukat tan-merkit, se on tricolour.

lilatricolour brindle (ruskeavalkoinen + diluutio + tan + brindle)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri on ruskeanharmaa, ja sillä on valkoiset sekä vaaleamman ruskeat tan-merkit, joissa on ruskeanharmaata raidoitusta. Raidoitus voi olla hyvin niukkaa tai epäselkeää. Jos koiralla kuitenkin menee selkeää hruskeanharmaata raitaa keskellä tan-merkkiä, se on brindle.

lilasoopeli (ruskeavalkoinen + diluutio + soopeli)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri on vaaleanruskea, ja sen karvankärjissä on ruskeanharmaata. Koirassa on useinmiten tummempia alueita päälaella, lavoissa, selässä ja hännän päällä.

lilabrindle (ruskeavalkoinen + diluutio + soopeli + brindle)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri on vaaleanruskea, ja sen karvankärjissä on ruskeanharmaata. Koirassa on useinmiten tummempia alueita päälaella, lavoissa, selässä ja hännän päällä. Tämän lisäksi koira on kautaaltaan raidallinen. Raidat eivät välttämättä näy kuin vain pikkupentuna.

Lilapohjaiset merlet

lila merle (ruskeavalkoinen + diluutio + merle)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri on vaalea ruskeanharmaa, ja siinä on tummemman ruskeanharmaita läiskiä. Pohjaväri on varsin vaalea, läiskät ovat pohjaa tummemmat, muttei koskaan selkeän ruskeita.

lila merle tricolour (ruskeavalkoinen + diluutio + tan + merle)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri on vaalea ruskeanharmaa, ja siinä on tummemman ruskeanharmaita läiskiä sekä ruskeat tan-merkit. Pohjaväri on varsin vaalea, läiskät ovat pohjaa tummemmat, muttei koskaan selkeän ruskeita. Tan-merkit ovat useinmiten silmien yllä, poskissa, rinnassa, raajoissa ja hännän alla. Jos koiralla esiintyy edes niukat tan-merkit, se on tricolour.

lilasoopelimerle (ruskeavalkoinen + diluutio + soopeli + merle)

ei kuvaa

Koiran pohjaväri voi vaihdella likaisen harmaasta vaaleanruskeaan, ja siinä on läiskiä, joiden väri vaihtelee vaaleahkon ruskean eri sävyissä. Läiskät voivat olla myös äärimmäisen pieniä, eikä niitä välttämättä ole kuin vain muutama kappale.

 

Punavalkoinen (australianpunainen, e/e-punainen)

Koiran kirsu, suupielet, silmäluomet, silmäripset ja anturat voivat olla niin mustat, ruskeat, harmaat kuin vaaleanruskeat. Kirsu voi olla punertava kaikissa eri pigmenteissä.

Koira on aina kaksivärinen punavalkoinen, sävy voi vaihdella aina lähes valkoisesta voimakkaaseen punaoranssiin.